Hodgkins lymfom

hodgkins lymfom

Här kan du ta reda på mer om symtomen vid non-hodgkins lymfom och få förståelse om varför de uppstår. De vanligaste symtomen – som feber, nattsvettningar, andfåddhet och viktnedgång – identifieras och förklaras. Hodgkins lymfom är en typ av cancer i lymfsystemet. Hodgkins lymfom utgår vanligen från en lymfkörteln, och de första symtomen är oftast svullna lymfkörtlar. Hodgkins lymfom är en sällsynt sjukdom, som förekommer mest vanligast hos unga vuxna. Idag är prognosen vid Hodgkins lymfom god. Hodgkins lymfom kan. BAKGRUND. Hodgkins lymfom beskrevs av Thomas Hodgkin. Kan också kallas Hodgkins sjukdom. Lymfomet startar som regel i en lymfkörtel och sprider sig därefter först till närliggande körtlar och sedermera även till mer avlägsna lymfkörtlar och mjälten. Andra vävnader såsom lunga, lever och.

Hodgkins lymfom Video

Hodgkins lymfom - 3. Behandling hodgkins lymfom Illustration Andreas Olofsson I Sverige insjuknar nästan 1 personer årligen i lymfom, sjukdomen med många ansikten. Ofta går det syntolk få hjälp mot barnlöshet  och det kan därför vara bra att söka läkare hodgkins lymfom du inte blir gravid efter att ha försökt rotavdraget 2018 ett års tid. Lymfsystemet består av lymfatiska organ och ett nätverk av lymfkärl som transporterar en vätska som kallas lymfa. De flesta sjukhus har också en kurator som kan ge stöd och hjälp. Dessa knölar är ett av de vanligaste symtomen vid lymfom.

Hodgkins lymfom - min

Cytostatikabehandlingens längd beror på riskfaktorerna: Undersökningar och utredningar Behandling Cytostatika Antikroppar Strålbehandling Operation Stamcellstransplantation Uppföljning av behandling Vad beror lymfom på? Behandling av Hodgkins lymfom Valet av behandling beror på tumörens utbredning och patientens symtom. Om du får en infektion kan den behandlas. De vita blodkroppar som kallas lymfocyter, som blir sjuka vid lymfom, är en viktig del av kroppens immunförsvar - kroppens naturliga försvar mot infektioner. Vid misstanke om lymfom får patienten gå igenom flera olika undersökningar.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *