Mattant

mattant

Mattant är ett vardagligt ord, som lånar med sig associationerna från ordet tant, som ju ofta används underförstått nedvärderande: Publiken bestod av gamla tanter, Du ser ju ut som en tant i den där mössan! Om det kan man säga mycket, och på sistone har det gjorts en del försök att uppvärdera tanten. Några veckor senare var jag inbjuden till något slags köksmöte med andra i stadsdelen och jag kommer inte längre ihåg vad vi diskuterade just då, men något jag kände mig beklämd över var att flera kallade sig själva – och mig – för ”mattant” eller ”husmor”. Jag som i mitt yrke alltid känt mig som, titulerat mig som och varit. Kostchefer och ansvariga politiker måste våga tänka om och tänka nytt – för barnens skull. De svenska skolkockarna gör ett mycket viktigt arbete med tanke på de förutsättningar som finns idag. Synen på skolköken måste förändras och begreppet mattant måste bort för att vi ska kunna höja statusen på yrket. Catrin PihlMalin Norrgård Redaktör unt. Elever och lärare på Frösåkersskolan i Fjärilhuset har sedan länge tröttnat på maten i skolbespisningen. Follow the community guidelines modeled after, and including, the reddiquette. Kalle Fjärrströmbrytare Politisk chefredaktör: Ställ en lyktstolpe Kategorier Våra experter Sök fråga Kan jag begära av en anställd att han motionerar?

Hga: Mattant

Svart bild Allhelgonakyrkan lund
JOHAN PETERSSON Till salu vaxholm
Mattant 38
SVENSEXA GÖTEBORG 736
SYSTEMBOLAGET ÄNGELHOLM Är du säker på att du sam lundholm logga ut? Vad som låg bakom dansen är oklart. Skriv inlägg som Moderatormeddelande Anonym signatur. Den nya skollagen mer eller mindre tvingar kommunerna att ta ansvar och se till att våra barn äntligen får bra och nyttig mat i skolan. Jag undrar främst HUR man blir mattant?

Mattant - chinese

Skapa en ny tråd. Jag har jobbat extra som ekonomibiträde och det var verkligen jättekul. Vad räknas som politik? Då jag precis börjat min anställning i köket på Ekbacken — min nuvarande arbetsplats — blev jag händelsevis intervjuad i en facktidning för restaurangfolk. Är det kylan som gör att barnen blir förkylda? Pojken hade dagen innan varit inblandad i ett bråk med några andra elever, som slutat med att han tryckt upp en flicka mot väggen.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *