Mottfjäril

mottfjäril

Läs om mottfjärilar, vanliga problem med mott, kvarnmott mdfl. De fyra vanligaste arterna av mottfjäril som påträffas i hemmet är Kvarnmott, Fruktmott, Mandelmott och Kakaomott. Fjärilen gör ingen skada utan det är larven som förstör torrvaror t ex torkad frukt, mjöl, nötter eller djurfoder. Kvarnmottens larv blir 7 mm lång och spinner en silkestråd efter sig som gör att mjölet klumpar ihop. Beskrivning[redigera | redigera wikitext]. Familjen omfattar omkring 20 arter, av vilka finns i Sverige. Mott är vanligtvis små, men vingbredden kan växla mellan 12 och 45 millimeter. De har smärt kropp och vanligen avlångt trekantiga framvingar, som i vila är taklikt lagda på de oftast bredare, sammanvikta.

Mottfjäril - delar jag

Indiskt mjölmott fruktmott Plodia interpunctella   Det indiska mjölmottet angriper framförallt torkad frukt, mandlar och nötter. Liknande trådar Lås på skafferiet? Kakaomottet angriper nötter, mandel, kakaobönor, torkad frukt och tobak. IVF - ibland behöver naturen en hjälpande hand. Mandelmottet liknar i mycket kakaomottet men är ännu mer värmekrävande. Höstblåsor - en barnsjukdom. Snyltgäster som föredrar hårda specerier och kryddor.

Mottfjäril - stts

Det verkar som att om man tar bort deras favoritplats t ex nötter så hamnar de till sist i sockret trots att de inte var där från början. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Läs mer om Cookies. Håll utkik en period och kolla igenom skafferi mm ofta för att vara helt säker på att de håller sig borta. Perfekta julklapparna till barnet som älskar att leka med fordon Har du barn eller känner till någon som föredrar bilar, båtar och traktorer framför alla andra leksaker? Inte alltid lätt att se. Roliga tips för sommaren Här är 7 barnvänliga och roliga tips på vad ni kan göra hemma eller i ert närområde för att få en härlig sommar. mottfjäril

Mottfjäril Video

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *