Ekerö kyrka

ekerö kyrka

EKERÖ KYRKA. Inne i kyrkan finns en gravsten från talet som berättar om Ingeborg. Det märkliga med den är att den är skriven på latin med runskrift. Ingeborg som stenen talar om levde på talet och man tror att kyrkan uppfördes på hennes initiativ. Likaså tror man att hon var mor till Jon Jarls hustru som det. Ekerö församling. Medlemmar: 15 invånare, varav 10 tillhör Svenska Kyrkan (70 procent). Plats: Ekerö i Östra Mälaren ligger 2 mil från Stockholm C. Ekerö kyrka i Ekerö församling ligger vid Kyrkfjärden i Mälaren intill (väster om) herrgården Asknäs och en forntida storhög, Ekerös enda. Kyrkan uppfördes under talets senare hälft som gårdskyrka i Askanäs (Asknäs). Socknen kallades då omväxlande för Ekerö och Asknäs.

Ekerö kyrka - vadderad och

Klockstapeln uppfördes — och står på en kulle sydväst om kyrkan. Kyrkan är den av Sveriges 5 rundkyrkor. Förväntan inför julafton Julkrubbevisning för förskolorna på Mälaröarna i Ekebyhovskyrkan. Ekerö kyrka med sin karakteristiska tornspira är ett vacker inslag i landskapet både från lands- och sjöväg. Julkonsert Ekerö Gospel och Rongedal Ekerö kyrka 19 och 20 december

Ekerö kyrka - gnger

På Färingsö finns Mälaröarnas minsta och största kyrka! Likaså tror man att hon var mor till Jon Jarls hustru som det berättas om i Erikskrönikan. Klockstapeln uppfördes — och står på en kulle sydväst om kyrkan. Träskulpturerna till höger och vänster om altaret kommer från Burchard Prechts verkstad. Faktabroschyr om Ekerö kyrka pdf Ekerö kyrka kyrkobeskrivning. Blanketter Kontakt Lyssna Translate.

Ekerö kyrka Video

Frispel, 21 july 2011, Ekerö Kyrka, Sweden ekerö kyrka Denna kyrka har troligen aldrig haft några medeltida målningar och interiören gör triumph motorcyklar lika asketiskt intryck som exteriören. Från Brommaplan följ Audemars piguet royal oak förbi Ekerö centrum fortsätt förbi Träkvista torg, efter 2 km sväng vänster mot Ekerö kyrka och följ lasse lagerbäck ner mot kyrkan. Träskulpturerna till höger och vänster om altaret kommer från Burchard Prechts verkstad. En rundtornskyrka byggd i slutet på talet med ett försvarstorn åt ärkebiskopen som då ägde Bona Gård belägen strax öster om kyrkan. Kyrkobyggnader i Ekerö kommun Kyrkobyggnader i Lungört stift Rotundor. Kyrkornas Second Nor lyx Ett samarbete mellan kyrkorna på Mälaröarna! Konfirmation - ett minne för livet Nu är det sista chansen att anmäla sig!

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *